Prima   -  Noutăți - Proiectul de aprovizionare cu apă din Duruitoarea Veche, poveste de succes pentru „Apele Moldovei”

Proiectul de aprovizionare cu apă din Duruitoarea Veche, poveste de succes pentru „Apele Moldovei”

11.02.2013   2550 accesări   GIZ

La 7 februarie 2013, echipa OWH TV Studio a filmat mai multe locații relevante pentru proiectul-pilot de aprovizionare cu apă și canalizare în satul Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Râșcani.

Printre secvențele filmate, se numără:

  • Interviuri cu membrii comunității care s-au conectat la apeduct;
  • Interviuri cu reprezentanții administrației locale și raionale;
  • Sediul în curs de renovare a Î.M. „Apă-Canal Costești”, care gestionează serviciul de apă;
  • Stația de epurare.

Apeductul din satul Duruitoarea Veche, raionul Râșcani, a fost inaugurat la 6 septembrie 2012. Acesta va asigura cu apă potabilă cei aproape 470 de locuitori ai satului. Proiectul de aprovizionare cu apă și canalizare este gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, cu sprijinul financiar și în parteneriat cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Investițiile s-au cifrat la peste 2,2 milioane de lei. Până momentul de față, peste 100 de gospodării au fost conectate. În total, au fost construiți 7,5 km de apeduct și 3,3 km de canalizare.

Menționăm că, în 2013, urmează a fi construiți 6 km de canalizare. Serviciul de apă și canalizare va fi gestionat de Întreprinderea Municipală „Apă-Canal” din or. Costești, care beneficiază de asistența GIZ la elaborarea unui plan de afaceri, astfel încât activitatea sa să fie deopotrivă eficientă, în beneficiul public și profitabilă. Î.M. „Apă-Canal” din or. Costești a primit finanțare de la GIZ pentru reparația oficiului și procurarea echipamentului necesar pentru buna funcționare a operatorului.

Filmul promoțional produs de OWH TV Studio a fost comandat de Agenția „Apele Moldovei” și va fi disponibil în martie 2013.