Prima   -  Noutăți - Atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul alimentarea cu apă și canalizare în Regiunea Nord

Atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul alimentarea cu apă și canalizare în Regiunea Nord

01.02.2013   2201 accesări  

Bălți, 1 februarie 2013. A avut loc primul atelier de lucru cu genericul „Planificarea regională în sectorul alimentarea cu apă și canalizare în Regiunea de Dezvoltare Nord”.

Prin acest atelier, organizatorii au urmărit informarea uniformă a tuturor factorilor interesați/actorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord și implicarea lor activă în dezvoltarea unui plan integrat sectorial în domeniul alimentării cu apă și canalizare (AAC) în regiune.

La atelierul de lucru au participat reprezentați de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Mediului, membrii grupului de lucru al Regiunii de Dezvoltare Nord, specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord și reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Atelierul a fost organizat în 3 sesiuni: 1) Contextul planificării și programării regionale; 2) Situația curentă în planificarea regională a sectorului AAC; 3) Varianta de discuții a formatului Planurilor regionale sectoriale.

Primul atelier în domeniul AAC din RDN a avut loc cu sprijinul proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale”, aria de intervenție 2, „Planificarea și Programarea Regională”, care acordă suport Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ADR-urilor în demararea procesului de planificare regională în sectorul AAC, prin implementarea principiului participativ. Acest proces se axează pe antrenarea reprezentaților grupului de lucru, precum și a altor actori interesați în luarea deciziilor asupra nivelului de servicii dorit, în ateliere de lucru specializate. Acestea sunt organizate în cele 3 regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova și au menirea să dezvolte capacitățile de planificare sectorială la nivel regional și local.