Prima   -  Noutăți - Broșura „Analiza Cost-Beneficiu, instrument necesar pentru implementarea proiectelor de anvergură”, difuzată de ADR Nord

Broșura „Analiza Cost-Beneficiu, instrument necesar pentru implementarea proiectelor de anvergură”, difuzată de ADR Nord

28.12.2012   5247 accesări  
  • O primă publicație de acest gen în Republica Moldova, la fel ca și broșura „Esența studiului de fezabilitate”
  • Un motiv în plus pentru a ne consolida eforturile în direcția dezvoltării echilibrate a regiunilor din Republica Moldova

Agenția de Dezvoltare Regională Nord vă pune la dispoziție versiunea electronică a broșurii „Analiza Cost-Beneficiu - instrument necesar pentru implementarea proiectelor de anvergură”, editată și publicată în cadrul unui proiect omonim implementat de ADR Nord în parteneriat cu Centrul Regional CONTACT-Bălți și ONG „Consult Proiect”, cu suportul financiar al Republicii Cehe.

Broșura, care este un ghid practic pentru autoritățile publice locale, a fost lansată miercuri 26 decembrie, cu ocazia evenimentului „ADR Nord la trei ani de activitate...”.

„Ambasada Republicii Cehe a susținut proiectele «Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova» și apoi «Analiza Cost-Beneficiu - instrument necesar pentru implementarea proiectelor de anvergură», elaborate de către specialiștii de la ADR Nord, considerând cu certitudine că sunt niște instrumente binevenite și extrem de utile în atragerea fondurilor și soluționarea problemelor regionale”, susține Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, E.S. Jaromír Kvapil.

„Îmi exprim convingerea că, în procesul luării ulterioare a deciziilor de alocare a resurselor financiare pentru investițiile finanțate din fonduri publice naționale ori internațioale, broșura va reprezenta un instrument de mare utilitate pentru toți cei care vor elabora proiecte regionale”, consideră directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Broșura este destinată, în primul rând, reprezentanților APL de nivelul I și II din țară - primarilor, șefilor de direcții și specialiștilor consiliilor raionale și municipale, specialiștilor în atragerea fondurilor interne și externe, tuturor celor care vor depune eforturi la elaborarea proiectelor regionale de calitate. Versiunea tipărită a broșurii va fi distribuită gratuit Administrațiilor Publice Locale din cele 3 regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova.

Autoarea broșurii este Svetlana Rogov. Coperta, designul și tehnoredactarea sunt realizate de ziarul «Спрос и предложение». Broșura, difuzată autorităților publice locale din toată republica, a fost tipărită la S.R.L. „Tipografia din Bălți” în 1500 de exemplare și conține 83 de pagini. Pentru acest proiect au fost cheltuiți 91 336,00 mii lei din sursele Republicii Cehe.