Prima   -  Noutăți - Instruire regională: Optimizarea afacerii de brichetare și peletizare a biomasei

Instruire regională: Optimizarea afacerii de brichetare și peletizare a biomasei

14.12.2012   2717 accesări  

Bălți, 14 decembrie 2012. În cadrul proiectului Energie și Biomasă în Moldova, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, a avut loc instruirea regională pe tema optimizării afacerii de brichetare și peletizare a biomasei.

La eveniment, care a avut loc în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Nord, expertul din Olanda Jan Anton Zeevalkink a prezentat experiența internațională în domeniul producerii combustibililor din biomasă, tipurile de tehnologii și echipamente utilizate.

Despre asigurarea afacerii de brichetare și peletizare, precum și despre metodele de optimizare a aunei astfel de afaceri au vorbit Oleg Donoagă, președintele Asociației Producătorilor de Biocombustibili din Moldova; Alexandru Ciudin, producător de biocombustibil; Jan Anton Zeevalkink, expert internațional din Olanda.

La rândul său, Nicolae Zaharia, specialist Dezvoltarea Afacerilor, Proiectul Energie și Biomasă, s-a referit la oportunitățile de finanțare pentru producătorii de biocombustibili, echipamente de colectare și transportare a materiei prime, echipamente de brichetare.