Prima   -  Noutăți - GIZ sprijină Academia de Administrare Publică la ajustarea a două module de instruire în domeniul planificării strategice și managementului proiectelor

GIZ sprijină Academia de Administrare Publică la ajustarea a două module de instruire în domeniul planificării strategice și managementului proiectelor

05.12.2012   1679 accesări   GIZ

Începând cu 2013, mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și instituțiilor de dezvoltare regională vor avea posibilitatea să-și consolideze cunoștințele în domeniul planificării strategice și managementului proiectelor. Asta grație ajustării a două module de instruire suplimentare la portofoliul existent al Academiei de Administrate Publică (AAP). Curriculumul a fost actualizat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Astfel, modulele de instruire au fost pilotate în octombrie-noiembrie curent. La testarea cursurilor au fost implicați 20 de reprezentanți ai potențialilor beneficiari.

„Am încercat să facem acest curs de instruire cât mai pe înțelesul funcționarilor publici, punând accent pe utilitatea recomandărilor noastre. Ne-am bazat pe tehnici interactive, prin care stimulăm gândirea critică și analiza fiecărei situații în parte, în defavoarea șabloanelor prescrise”, afirmă directoarea Departamentului dezvoltare profesională al Academiei de Administrare Publică, Aurelia Țepordei.  

„Dezvoltarea regională trebuie să se bazeze pe cunoștințe temeinice. Prin aceste module de instruire, intenționăm să contribuim la sporirea capacităților autorităților locale și a instituțiilor de dezvoltare regionale de a elabora și de a administra corect proiecte investiționale, dar și de a alinia politicile locale și regionale la cele naționale”, susține viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav Guțuțui. 

La 30 mai 2012, MDRC, AAP și GIZ au semnat un Memorandum de înțelegere care prevede cooperarea pentru dezvoltarea capacităților instituțiilor de dezvoltare regională - MDRC, Agențiile de Dezvoltare Regională și Consiliile Regionale pentru Dezvoltare - precum și ale autorităților locale de nivelul I și II. Doar astfel demersul de dezvoltare regională poate fi unul de succes pentru Republica Moldova.

Modulele „Planificarea strategică integrată” și „Managementul ciclului de proiect” vor fi disponibile în calitate de curs de scurtă durată, care va fi oferit gratuit pentru reprezentanții APL-urilor și instituțiilor de dezvoltare regională. GIZ va sprijini desfășurarea a trei runde de instruire pe parcursul anului 2013.