Prima   -  Noutăți - Au fost terminate lucrările de reconstrucție a unui drum la ZEL „Bălți”

Au fost terminate lucrările de reconstrucție a unui drum la ZEL „Bălți”

06.07.2012   4194 accesări  

BĂLȚI, 6 iulie 2012. Au fost terminate lucrările de reconstrucție a drumului spre secția de producere a cablurilor electrice pentru automobile a SRL „Dräxlmaier Automotive" din str. Dovator 86, mun. Bălți. Pentru lucrările de reconstrucție a drumului au fost cheltuiți peste 11 mln. de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

La ședința de recepție la terminarea lucrărilor prevăzute de subproiectul „Reconstructia drumului spre secția de producere a cablurilor electrice pentru automobile a SRL „Dräxlmaier Automotive» din str. Dovator 86, mun.Bălți" din cadrul proiectului „Conectarea Zonei Economice Libere «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces" s-au pus ultimele accente în ceea ce privește calitatea lucrărilor și importanța proiectului de la ZEL „Bălți”, proiect finanțat din sursele FNDR și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

În acest sens, o comisie de recepție formată din reprezentantul Primăriei mun. Bălți, director Î.M. Direcția Construcții Capitale, Larisa BRAGARI; directorul ADR Nord, Ion BODRUG; șeful Secției management proiecte de la ADR Nord, Constantin BÂNDIU; managerul în Servicii de Administrație de la ZEL „Bălți", Vasile ȘOLDAN; șeful Secției arhitecrtură și construcții din mun. Bălți, Iurie BUCATARU; managerul proiectului de la ZEL „Bălți", Sergiu CULIBABA; autorul de proiect, Simion BOGZA s-au întrunit într-o ședință festivă în incinta blocului administrativ de la zona 1 a ZEL „Bălți".

La eveniment au mai participat Ana GUȚU, deputat în Parlamentul Republicii Moldova; Anatolie HARCENCO, oficiul Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat al RM; Nicolae  TEODORESCU, Inspecția de Stat în Construcții Teritorială Nord; Vladimir COCERGA, SA „Magistrala”; Nadejda RUSNAC, responsabil tehnic la proiect; Vasilii SINENCO, Î.M. „Direcția reparații și construcții drumuri Bălți"; Tatiana PARASCAN, Gospodărie Comunală; Vadim PLAHOTNIUC, Agenția Ecologică Bălți; Veaceslav TUDOR, Poliția Rutieră; Vasile IOVDII, Direcția situații excepționale, mun. Balți; Constantin MARANDEL, Centrul de Sănătate Publică Bălți; Peter HILBERT, Director SRL „Dräxlmaier Automotive”.

Comisia de recepție a lucrărilor de renovare a unei porțiuni de 1,260 m din str. Dovator 86 a constatat că 1) lista pieselor din documentația scrisă și desenată a obiectului a fost completă; 2) lista lucrărilor cuprinse în Documentația Tehnică a fost executată în întregime; 3) lucrările cuprinse în Documentația Tehnică au fost executate conform prevederilor proiectului.

După ședința festivă, membrii comisiei de recepție s-au deplasat la obiectul reconstruit, analizînd calitatea lucrărilor efectuate, de-a lungul porțiunii reconstruite de drum în lungime de 1,260 m și 7 m în lățime, cu trotuare. În rezultat, obiecții privind calitatea lucrărilor nu au fost înregistrate. Drumul reconstruit este prevăzut, în special, pentru circulația mașinilor de mare tonaj. În curînd, va avea loc recepția finală, după care porțiunea de drum renovată va fi dată oficial în folosință.

Proiectul de la ZEL „Bălți" a fost lansat în data de 29 iunie 2011. Solicitantul proiectului, gestionat de ADR Nord, este Primăria orașului Bălți. Obiectivul general al proiectului este asigurarea conectării infrastructurii ZEL „Bălți" la toate utilitățile: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces. Suma totală a proiectului este 16 575 515 lei, din care 13 621 660 lei din FNDR, ceea ce constituie 86% din suma totală a proiectului. Cofinanțatori ai proiectului sînt Primăria or. Bălți (1 363 734 lei), ICS „Dräxlmaier Automotive" SRL (1 550 121 lei) și ZEL „Bălți" (40 000 lei).

Amintim că evenimentul de recepție a unui alt subproiect din cadrul proiectului de la ZEL „Bălți”, cel de construcție a apeductului, a avut loc în data de 28 septembrie 2011.

GALERIE VIDEO

EVOLUȚIA PROIECTULUI, ÎN FOTOGRAFII