Prima   -  Noutăți - Atelier de lucru: „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche – aspecte tehnice și practice de executare a rețelei și funcționare a servciului de iluminat public”

Atelier de lucru: „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche – aspecte tehnice și practice de executare a rețelei și funcționare a servciului de iluminat public”

10.05.2012   2014 accesări  

TĂTĂRĂUCA VECHE, SOROCA, 10 mai 2012. În incinta Primăriei a avut loc atelierul de lucru „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche - aspecte tehnice și practice de executare a rețelei și funcționare a servciului de iluminat public”. Atelierul a fost organizat în contextul implementării proiectului-pilot „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche”, lansat în data de 26 aprilie a.c. de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Primăria Tătărăuca Veche.

În cadrul atelierului, Igor NEAGA, consultatnt GIZ, a prezentat informația despre derularea proiectului. Despre executarea proiectului tehnic au informat Eugenia GRATI, director ÎM „Biroul de arhitectură și sistematizare”, și Nicolai ROSIP, proiectant ÎM „Biroul de arhitectură și sistematizare”. În acest context, participanții la atelier au inițiat dezbateri asupra locurilor, străzilor prioritare de instalare a rețelelor și corpurilor de iluminat în comuna Tătărăuca Veche

Obiectivul general al proiectului-pilot de eficiență energetică este crearea sistemului de iluminare stradală în cele 6 localități din comuna Tătărăuca Veche. Acest proiect este unul dintre proiectele din Regiunea de Dezvoltare Nord, implementate de ADR Nord.

Costul investiției este de 800 mii de lei și este acoperit de proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ. Pînă la finele anului 2012, în comuna Tătărăuca Veche din raionul Soroca va fi instalat un sistem modern de iluminare stradală, de care vor beneficia în jur de 2200 de locuitori.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ), Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al României.

[fotografii din cadrul proiectului]