Prima   -  Noutăți - Broșura „Esența studiului de fezabilitate”, difuzată de ADR Nord

Broșura „Esența studiului de fezabilitate”, difuzată de ADR Nord

23.01.2012   3910 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) vă pune la dispoziție versiunea electronică a broșurii „Esența studiului de fezabilitate”, editată și publicată în cadrul proiectului „Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova”, finanțat din sursele Republicii Cehe și implementat de ADR Nord.

Elaborată, în parteneriat cu ONG „Consult Proiect”, în rezultatul unei mese rotunde și a unor ateliere de informare ce au avut loc în octombrie 2011, broșura „Esența studiului de fezabilitate” reprezintă, potrivit directorului ADR Nord, Ion BODRUG, „încă un motiv în plus ca să ne consolidăm eforturile pentru a dezvolta echilibrat toate regiunile din Republica Moldova”. „Sper că produsul proiectului - 1300 de broșuri despre ce înseamnă un studiu de fezabilitate și criteriile de elaborare a unui astfel de studiu - va fi un adevărat catalizator în procesul de dezvoltare regională în țara noastră”, scrie directorul ADR Nord în prefața broșurii.

„Cred că un ghid care va oferi răspunsuri legate de cerințele cum se face un studiu de fezabilitate (structură, conținut, capitole), cum se elaborează un caiet de sarcini și care sunt sursele posibile de finanțare, fie interne sau externe, și cum pot fi obținute este foarte necesar atât pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova, cât și pentru apropierea Moldovei de criteriile utilizate în interiorul Uniunii Europene”, susține ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Jaromír KVAPIL.

Autorii broșurii „Esența studiului de fezabilitate” sînt Stela COROBCEANU și Liviu ANDRIUȚĂ. Coperta, designul și tehnoredactarea sunt realizate de ziarul eSP.md. Broșura, difuzată autorităților publice locale din toată republica, a fost tipărită la S.R.L. „Tipografia din Bălți” în 1300 de exemplare și conține 60 de pagini.

Obiectivul proiectului „Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova”, finalizat în noiembrie 2011, este consolidarea capacităților locale în procesul de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru proiectele investiționale. Bugetul proiectului a fost de 200 000 CZK (8129.5 de euro).

Pentru a descărca broșura „Esența studiului de fezabilitate”, CLICK AICI.

Arrow Prev

   

  

Arrow Next