Prima   -  Noutăți - Ședință de recepție a lucrărilor privind finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere de la Biruința

Ședință de recepție a lucrărilor privind finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere de la Biruința

22.12.2011   2857 accesări  

BIRUINȚA, 22 decembrie | Un grup de specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au efectuat o vizită de documentare și monitorizare la proiectul pe care îl implementează în Biruința, raionul Sângerei. Cu această ocazie, la Primăria Biruința, unde a fost convocată o comisie specială, a avut loc o ședință de recepție a lucrărilor privind finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități).

În afară de poligon, ADR Nord mai finanțează construcția a 51 de platforme pentru colectarea deșeurilor menajere solide. Pînă în prezent, în cadrul acestui nproiect au fost achiziționate 153 de eurocontainere din tablă zincată. A mai fost achiziționată o autospecială „Kamaz” pentru colectarea deșeurilor, precum și un dispozitiv de presare a hîrtiei și a plasticului. De asemenea, au fost confecționate 51 de containere din plasă metalică pentru colectarea plasticului.

Potrivit proceselor-verbale care au fost depuse la ADR Nord de către managerul de proiect de la Biruința, s-a constatat că lucrările au fost executate conform caietului de sarcini.

Menționăm că, în cadrul proiectului de la Biruința, se desfășoară în prezent o campanie de informare și sensibilizare. În acest sens, ADR Nord a elaborat o gamă largă de materiale promoționale, inclusiv un material video, pe care îl publicăm mai jos.

Proiectul „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou” a fost lansat în data de 22 martie 2011. Solicitantul proiectului este Primăria orașului Biruința, raionul Sîngerei. Suma totală a proiectului este de 6 091 195,00 lei, din care 4 287 617,76 lei vor fi alocați de Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare este programată pentru 11 luni.