Prima   -  Noutăți - Rezultate și priorități ale ADR, GIZ și MDRC, stabilite în cadrul unui atelier de lucru

Rezultate și priorități ale ADR, GIZ și MDRC, stabilite în cadrul unui atelier de lucru

23.12.2011   2712 accesări  

IVANCEA, ORHEI, 23 decembrie Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud s-au întrunit pentru a discuta, în cadrul unui atelier de lucru, activitățile prioritare pentru anul 2012. De asemenea, evenimentul a fost organizat în vederea armonizării bugetelor și activităților planificate anual și trimestrial conform Planului anual de activitate al MDRC și ADR, precum și identificarea activităților care urmează a fi susținute de GIZ.

La eveniment au participat specialiști de la Direcția Generală Dezvoltare Regională, Direcția Relații Internaționale și Atragerea Investițiilor a MDRC, reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud și reprezentanții GIZ.

Philipp JOHANNSEN, directorul de țară al GIZ în Moldova, a menționat că domeniul dezvoltării regionale este o prioritate pentru GIZ și o posibilitatea de a contribui la dezvoltarea social-economică a multor localități din Republica Moldova, prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale”, implementat de GIZ.

Valentina PLEȘCA, șefa DGDR a comunicat că, pe parcursul zilei, se va discuta și despre acțiunile efectuate în anul 2011 și principiile de colaborare cu donatorii. De asemenea, directorul DGDR consideră că aprecierile din acest an sunt atît la nivel național, cît și internațional, fiind inițiate colaborări cu USAID, UE, GIZ.

Obiectivele evenimentului au fost: concordanța și complementaritatea activităților planificate de MDRC-ADR-GIZ; oportunitățile de finanțare în cadrul proiectului extins cu contribuția SIDA în domeniul elaborării planurilor operaționale regionale, dezvoltării capacităților agențiilor, Consiliilor de dezvoltare regională, precum și modalitățile de cooperare.