Prima   -  Noutăți - ANUNȚ privind selectarea unui grup de responsabili pentru relații cu publicul din cadrul autorităților publice și jurnaliști

ANUNȚ privind selectarea unui grup de responsabili pentru relații cu publicul din cadrul autorităților publice și jurnaliști

13.12.2011   2817 accesări  

ANUNȚ

privind selectarea unui grup de responsabili pentru relații cu publicul din cadrul autorităților publice și jurnaliști

pentru participarea la o serie de ateliere de instruire în domeniul Modele și Standarde Internaționale în Comunicarea Politică

Informație despre proiect

Atelierele vor fi organizate în cadrul proiectului „Revenirea la democrație! Fortificarea capacităților jurnalismului, îmbunătățirea cooperării guvernului și susținerea libertății mass-media în Republica Moldova”. Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Fundația Konrad Adenauer, Centrul pentru Libertatea Presei, si PolAK.

Proiectul presupune realizarea unei serii de activități pe parcursul a 24 luni, printre care, elaborarea curriculei pentru instruirea jurnaliștilor și autorităților publice, organizarea unui șir de cluburi de presă, elaborarea unui Ghid de conduită pentru ofițerii de presă și responsabilii de relații cu publicul, desfășurarea a 4 ateliere referitoare la standardele internaționale și modelele comunicării politice, etc.

Cea mai recentă activitate a proiectului a fost elaborarea unui Ghid de Conduită pentru oficialii responsabilide comunicare și relații publice.

Astfel, în baza acestui Ghid, cu participarea a doi experți internaționali și unul național, vor fi desfășurate, pe parcursul lunii decembrie, patru ateliere de instruire: cîte unul la Bălți și Cahul și două la Chișinău.

În total, se estimează că la ateliere vor participa 100 de funcționari responsabili de PR și 54 de jurnaliști, a cîte 50 de participanți pentru atelierele din Chișinău și cîte 27 la Bălți și Cahul.

Atelierele sunt gîndite astfel încît să ofere un program foarte intens și un bagaj suficient de cunoștințe într-o singură zi de instruire.

Locul și perioada

Trainingurile vor avea loc la Chișinău, Bălți și Cahul, cu durata de 1 zi, pe parcursul lunii decembrie:

  • 19 decembrie - Chișinău;
  • 20 decembrie - Bălți;
  • 22 decembrie - Cahul;
  • 23 decembrie - Chișinău.

Logistică

Aranjamentele ce țin de organizarea atelierelor, transport local, vor fi efectuate de echipa proiectului din cadrul Centrului pentru Libertatea Presei. Toate cheltuielile sunt acoperite de către proiect.

Criterii de eligibilitate

Sunt eligibili să participe la atelierele de instruire jurnaliștii și responsabililii pentru comunicare și relații cu publicul din cadrul autorităților publice centrale și locale.

Procedura de aplicare

Pentru a aplica, responsabililii pentru comunicare și relații cu publicul și jurnaliștii vor expedia un CV (o pagina!), la adresa electronica kuksha@gmail.com, pînă în data de 16 decembrie 2011, ora 17:00.

Pentru eventuale întrebări, puteți contacta coordonatorul proiectului, Alexandru Cliuicov, la numărul de telefon: 069140427.