Prima   -  Noutăți - A șasea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, în Regiunea Nord

A șasea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, în Regiunea Nord

19.10.2011   2233 Accesări  

Cea de-a șasea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova”, a început miercuri, 19 octombrie a.c., la Bălți.

Programul de instruire este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu suportul financiar oferit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și realizat de către experții Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălți.

La eveniment participă reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de nivelul I si II din nordul Republicii Moldova, precum și angajați ai ADR Nord. Ghidați de experții CONTACT-Bălți, participanții, grupați în echipe, au identificat idei de proiect și au analizat aspecte specifice ale proiectelor identificate.

Obiectivele sesiunii a șasea a Programului sînt:

  1. Sporirea cunoștințelor și abilităților participanților privind elaborarea bugetului proiectului, structura parteneriatului, monitorizarea și evaluarea proiectului;
  2. Informarea participanților privind greșelile care trebuie evitate în procesul de elaborare a cererii de finanțare;
  3. Dezvoltarea abilităților participanților privind colaborarea în grupuri, asigurarea transferului de experiență și a practicilor de succes.

„A rămas foarte puțin pînă la finalitatea acestui program. Azi practic este ultima sesiune lucrativă în sensul deplin al cuvîntului, pentru că ultima sesiune, sesiunea a șaptea, va fi una cu elemente deja de finalizare, cu unele concluzii, cu înmînarea certificatelor de participare pentru cei care au participat activ la acest program de instruire”, a spus Vlad Ghițu, directorul executiv al Centrului CONTACT-Bălți.

Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, cei care au participat la 2/3 din Programul de instruire menționat vor primi un document care să certifice participarea la Programul de instruire. „Foarte mult dorim să credem că participanții la acest seminar vor pleca de la acest ciclu de instruiri cu multă-multă experiență în elaborarea proiectelor”, a spus, la rîndul său, Veronica Savin, coordonator de programe la Centrul CONTACT-Bălți.

Cea de-a șasea sesiune a Programului de instruire de la Bălți se va încheia, la sfîrșitul zilei, cu o evaluare a sesiunii curente, după care se va prezenta tema următoarei sesiuni.

Menționăm că sunt planificate 7 sesiuni ale Programului de instruire descris. Prima sesiune (19-21 aprilie a.c.), a doua sesiune (24-26 mai a.c.), a treia sesiune (21-23 iunie a.c.), a patra sesiune (19-21 iulie a.c.) și a cincea sesiune (22-23 septembrie a.c.) din Programul de instruire au avut loc la Bălți, Edineț și Soroca. Sesiunea a șasea a Programului a început miercuri, 19 octombrie, la Bălți, și va continua la Edineț (20 octombrie) și Soroca (21 octombrie). Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, Programul de instruire va contribui la consolidarea capacităților organizațiilor din Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale, la stabilirea de parteneriate, la identificarea și dezvoltarea unor proiecte-cheie pentru regiune etc.

 
Arrow Prev

   

  

Arrow Next