Prima   -  Galerie multimedia   -  Materiale video - Flămânzeni, povestea unui gimnaziu

Flămânzeni, povestea unui gimnaziu

31.10.2022   787 accesări  

Cu suportul Uniunii Europene, 330 de elevi și profesori de la Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, beneficiază de condiții de studiu îmbunătățite și de un mediu de lucru confortabil.

Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni a fost renovat și eficientizat energetic în urma realizării a 15 măsuri investiționale. Astfel, a fost termoizolată anvelopa clădirii (6.394,3 mp), clădirea a fost asigurată cu energie regenerabilă prin instalarea a 30 bucăți de panouri fotovoltaice, gimnaziul a fost iluminat pe exterior și terenul aferent (12 piloni și corpuri de iluminat de 32W), încăperile au fost asigurate cu sisteme de ventilare și antiincendiu, gimnaziul a fost asigurat cu inventar sanitar, a fost construită o cale de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, bucătăria instituției a fost modernizată și dotată cu echipament tehnic. Aceste lucrări au fost executate în perioada octombrie 2020  mai 2022 de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie la Gimnaziul din satul Flămânzeni s-a redus cu circa 552 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2  cu circa 118 tone. Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul proiectului constituie 21,7 mil. lei, din care 21,28 mil. lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene și 430,5 mii lei  cofinanțarea din partea Consiliului Raional Sângerei.

Inaugurarea Gimnaziului „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, renovat energetic cu suportul UE

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase