Prima   -  Noutăți - Viceprim-ministrul Andrei Spînu a efectuat o vizită de lucru la ADR Nord

Viceprim-ministrul Andrei Spînu a efectuat o vizită de lucru la ADR Nord

06.07.2022   919 accesări  

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a întreprins astăzi o vizită de lucru la ADR Nord. Oficialul a discutat cu directorul ADR Nord, Maria Prisacari, despre situația curentă privind implementarea proiectelor de dezvoltare regională în nordul țării, precum și despre alte activități ale instituției.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu susține că Regiunea de Dezvoltare Nord ne dă o perspectivă frumoasă și de mobilitate prin aeroportul Mărculești. „Dorim să facem investiții în acest punct de infrastructură pentru a permite localnicilor, precum și oamenilor din regiune să beneficieze de mai multă fluiditate. Lucrăm la minister la Planul de modernizare/dezvoltare a Aeroportului Internațional Mărculești și analizăm posibilitatea utilizării acestui punct aeroportuar regional, cu statut internațional, orientat spre piața aeriană low-cost”, a notat oficialul.

Viceprim-ministrul a informat că, în curând, va fi anunțată lista satelor care au trecut concursul în cadrul Programului de dezvoltare locală „Satul European”.

În perioada 2022-2024, în Regiunea de Dezvoltare Nord sunt implementate 13 proiecte cu o valoare totală de cca 284,6 milioane lei, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Majoritatea banilor sunt investiți în sistemele de aprovizionare cu apă, construcția stațiilor de tratare a apei și extinderea sistemelor de canalizare, reabilitarea și modernizarea parcurilor, muzeelor, monumentelor istorice.

Vizita viceprim-ministrului Andrei Spînu la ADR Nord a avut loc după ședința Guvernului Republicii Moldova din 6 iulie, desfășurată la Bălți. Cabinetul de miniștri a adoptat astăzi mai multe decizii importante, inclusiv pentru locuitorii din nordul țării.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase