Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la șantierul stației de tratare ce va alimenta cu apă potabilă din râul Prut două comune din raionul Glodeni

Vizită de monitorizare la șantierul stației de tratare ce va alimenta cu apă potabilă din râul Prut două comune din raionul Glodeni

17.03.2021   1437 accesări  

Specialiști în monitorizarea proiectelor ai ADR Nord au efectuat miercuri, 17 martie a.c., o vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I  comuna Cuhnești și comuna Balatina”.

Echipa de monitorizare s-a deplasat la șantierul stației de tratare a apei, situat pe teritoriul comunei Balatina, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor în cadrul proiectului. Ulterior, au monitorizat porțiuni de aducție aflate în proces de montare. La vizita de monitorizare în teren au participat și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului. Lucrările sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție.

În cadrul acestui proiect vor fi montate 1 stație de captare/pompare (debitul nominal a pompei=50,0 m3/h), 1 stație de tratare (50 m3/h) și 1 turn în satul Tomeștii Noi (V=50 m3, H=18 m); vor fi efectuate lucrări de montare a 9,366 km de rețele (dintre stația de pompare si stația de tratare); 10,713 km de aducție de la stația de tratare până la satele Cuhnești, Balatina, Tomeștii Noi; 2,33 km de conducte de canalizare gravitațională, de la stația de tratare către râul Căldărușa.

Costul total al proiectului solicitat din sursele FNDR, conform cererii de finanțare, constituie 38,96 milioane de lei. Anul trecut, în cadrul proiectului au fost valorificați 19,29 milioane lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat, prin Decizia nr. 4/21 din 28.01.2021, alocarea a 19,67 milioane lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2021.

Lucrările de construcție-montaj au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și sunt executate de SRL „Laiola”.