Prima   -  Noutăți - Conducerea ADR Nord a vizitat Centrul industriilor creative „Artcor” din Chișinău

Conducerea ADR Nord a vizitat Centrul industriilor creative „Artcor” din Chișinău

23.12.2020   1768 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Centrul de dezvoltare a industriilor creative „Artcor” identifică oportunități de colaborare în contextul implementării proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), al cărui obiectiv este îmbunătățirea condițiilor inovatoare pentru industriile creative și revitalizarea urbană în regiunea Dunării.

Miercuri, 23 decembrie a.c., directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști din cadrul Agenției s-au documentat din primele surse cum funcționează Centrul „Artcor” din Chișinău. În cadrul acestei vizite de documentare, reprezentanții ADR Nord au purtat discuții cu Sergiu Rabii, reprezentant al Proiectului de Competitivitate din Moldova, și Vasili Braga, directorul executiv al Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR).

Vizita reprezentanților ADR Nord la Centrul industriilor creative „Artcor” a fost facilitată de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, care sunt parteneri strategici în cadrul proiectului „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de inovare și transfer tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat în prezent de ADR Nord. În context, șefa ADR Nord, Maria Prisacari, susține că bunele practici ale „Artcor” merită să fie preluate de viitorul Centru de suport a industriilor creative din Regiunea de Dezvoltare Nord.

„Artcor” este un hub care adună comunitățile creative și conectează membrii ei. Scopul acestei platforme este să ofere susținere pentru networking, start-up-uri, dezvoltare și fortificare a comunităților în cadrul industriilor creative și culturale.

Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR) își propune susținerea și reprezentarea companiilor și organizațiilor neguvernamentale din sectorul industriilor creative din Republica Moldova prin asigurarea creșterii, educării și conectării acestora local și internațional.

Obiectivul proiectului CINEMA, în cadrul căruia reprezentanții ADR Nord au vizitat Centrul de dezvoltare a industriilor creative „Artcor”, este îmbunătățirea condițiilor inovatoare pentru industriile creative și revitalizarea urbană în regiunea Dunării. Realizarea acestui obiectiv se va înfăptui prin dezvoltarea și testarea modelului, instrumentelor și serviciilor inovatoare bazate pe acțiuni intersectoriale și inițiere între industria creativă și sectoarele economiei urbane precum comerțul cu amănuntul și afacerile mici. Proiectul a fost lansat la începutul lunii iulie 2020.