Prima   -  Noutăți - Specialiști ADR Nord au monitorizat două proiecte de alimentare cu apă

Specialiști ADR Nord au monitorizat două proiecte de alimentare cu apă

31.07.2020   1506 accesări  

Specialiști din cadrul ADR Nord au efectuat joi, 30 iulie, vizite de monitorizare în cadrul a două proiecte de alimentare cu apă implementate în Regiunea de Dezvoltare Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). În această misiune au participat Evghenia Novgorodscaia și Liviu Ojog, specialiștii în cadrul Secției management proiecte, și juristul Ion Iliev. Reprezentanții ADR Nord s-au documentat despre situația curentă privind implementarea proiectelor și au luat act de un șir de aspecte ce urmează să fie luate în considerare în procesul implementării.

 

Cuhureștii de Jos, Florești

În cadrul unei ședințe de lucru pe marginea proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, organizată la Cuhureștii de Jos, specialiștii ADR Nord au discutat cu părțile implicate în implementarea subproiectului de la Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos despre unele aspecte privind finalizarea lucrărilor adăugătoare, precum și despre documentarea acestora. Amintim că, în luna mai a.c., în cele două comune au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a unui sistem de alimentare cu apă.

Inițial, subproiectul de la Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos a fost divizat în două etape. Bugetul pentru Etapa I se cifrează la 14,5 milioane de lei, iar pentru Etapa II - 6,7 milioane de lei.

Localitățile Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos fac parte din cele 11 localități beneficiare ale proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, implementat de ADR Nord în parteneriat cu Fundația Filiala din Moldova a Fundației SKAT, implementator al Proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan), S.A. „Servicii Comunale Floreşti” și primăriile partenere.

Raionul Dondușeni

În raionul Dondușeni, specialiștii ADR Nord au monitorizat procesul de implementare a proiectului „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)”.

Precizăm că proiectul de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din raionul Dondușeni este divizat după cum urmează: subproiectul 1 - orașul Dondușeni, stația de pompare; subproiectul 2 - orașul Dondușeni, apeduct după calea ferată; subproiectul 3 - satul Climăuți, raionul Dondușeni.

În cadrul vizitei pe șantierul din satul Climăuți, reprezentanții ADR Nord au verificat situația curentă privind implementarea subproiectului din localitate. Cu această ocazie, la fața locului, specialiștii ADR Nord au organziat o ședință de lucru la care au participat autorități publice locale, dirigintele de șantier și responsabilul tehnic. Ulterior, reprezentanții ADR Nord s-au deplasat la Dondușei, unde au participat la o ședință de monitorizare a subproiectului din localitate.

În cadrul acestui proiect au fost contractate, în anul 2019, lucrări de construcție-montaj în valoare de 10,93 milioane de lei.