Prima   -  Oportunități de finanțare - Platformă educațională și granturi pentru antreprenoriatul social din regiunea Dunării

Platformă educațională și granturi pentru antreprenoriatul social din regiunea Dunării

05.05.2020   2090 accesări   ODIMM

Timp de 6 săptămâni beneficiarii cursurilor vor parcurge 6 module de instruire pe următoarele subiecte: Impact, Strategie, Finanțe, Management, Dezvoltare și Comunicare.

Obiectivul formării antreprenoriale este de a cuantifica impactul afacerilor sociale asupra societății pentru a putea, ulterior, solicita fonduri în fața eventualilor investitori.  În același timp, se va face realizarea unei cartografieri a întreprinderilor sociale din regiunea Dunării, dezvoltarea abilităților de afaceri și crearea unei rețele atât pentru companiile sociale, cât și pentru potențialii investitori.

Întreprinderile sociale din Republica Moldova se pot înscrie la instruiri până în data de 24 mai 2020, accesând linkulCursurile vor începe pe data de 25 mai 2020.

Totodată, în cadrul proiectului Finance4SocialChange, întreprinderile sociale din Republica Moldova ar putea beneficia de o finanțare de 10.000 de euro. Companiile sociale pot aplica dosarele la  „Competiția internațională pentru cele mai bune idei în domeniul antreprenoriatului social”. Scopul concursului este de a genera schimbări sociale pozitive și de a îmbunătăți ecosistemul pentru investiții sociale în regiunea Dunării.

Concursul este organizat de platforma #AirCompetition (AIR: Accelerating Readyiness Investment - Accelerarea pregătirilor pentru investiții). În urma preselecției vor fi identificate 30 de companii care vor concura, ulterior, în competiții organizate în patru țări. Acestea vor putea beneficia de: suport privind prezentarea la competiția desfășurată în una din țări, coaching în pregătirea investițiilor și invitație la sesiuni de pitching pentru investitori.

Criteriile de eligibilitate:

  • întreprindere (profit sau non-profit) cu o activitate de cel puțin un an;
  • întreprindere localizată sau care își desfășoară activitatea în regiunea Dunării;
  • întreprindere care are impact social pozitiv, clar și măsurabil sau impact ecologic.

Pentru a aplica la concurs, accesați: https://air-mooc.teachable.com/

Termenul-limită de aplicare este: 31 mai 2020.

Detaliile platformei educaționale și ale concursului pot fi găsite pe pagina web a proiectului http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/projectFinance4SocialChange/

Antreprenoriatul social în Uniunea Europeană cumulează 13,6 milioane de persoane angajate în aproximativ 1200 de companii. Principala provocare cu care se confruntă întreprinderile sociale este accesul limitat la surse de finanțare din cauza incertitudinii și a riscurilor în desfășurarea activităților.

Finance4SocialChange este un proiect INTERREG finanțat de Uniunea Europeană în regiunea Dunării. Scopul Proiectului este de a promova impactul social prin conectarea investitorilor și antreprenorilor interesați de soluționarea problemelor sociale. ODIMM este partener alături de alte 14 instituții din 12 țări din regiunea Dunării.