Prima   -  Noutăți - Pe 28 martie 2020 aducem omagiu Pământului, altfel decât până în prezent!

Pe 28 martie 2020 aducem omagiu Pământului, altfel decât până în prezent!

25.03.2020   1354 accesări   MADRM

Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, cetățenii din întreaga lume aduc omagiu pământului, participând la cea mai mare acțiune de mediu „Ora Pământului”.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) informează că, în contextul stării de urgență, instituite pe teritoriul Republicii Moldova, din cauza situației epidemiologice din țară, precum și pentru a nu admite apariția riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în acest an, nu vor fi organizate evenimente publice consacrate acțiunii de mediu „Ora Pământului”.

În context, MADRM Vă îndeamnă și Vă încurajează ca, pe 28 martie, să stingeți lumina și să opriți aparatele electrocasnice neesențiale timp de o oră, în orice timp al zilei de sâmbătă, în mod voluntar, în semn de grijă față de mediul înconjurător. De asemenea, Vă îndemnăm să economisiți energia electrică pe parcursul întregului an și să contribuiți personal, prin diferite acțiuni, la diminuarea sau atenuarea impactului schimbărilor climatice.

În acest an, oamenii din peste 160 de ţări #StauAcasă și în cadrul familiei vorbesc despre cum natura atenționează omenirea despre schimbările climatice și care este impactul acestora asupra procesului de degradare a biodiversității și solurilor, cum afectează resursele de apă, pădurile și securitatea alimentară.     

Din anul 2007, la inițiativa  Fondului Mondial pentru Natură (WWF), anual, în ultima sâmbătă din luna martie, în intervalul orelor 20.30-21.30 prin stingerea luminilor, este marcată „Ora Pământului”.