Prima   -  Noutăți - Membrii Grupului de lucru privind achizițiile publice în cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană au fost instruiți

Membrii Grupului de lucru privind achizițiile publice în cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană au fost instruiți

27.02.2020   2237 accesări  

Joi, 27 februarie a.c., la Bălți, a avut loc o sesiune de instruire a membrilor Grupului de lucru privind achizițiile publice ce urmează să fie desfășurate în cadrul proiectelor finanțate din sursele Uniunii Europene în Regiunea de Dezvoltare Nord, în sectoarele Eficiență energetică (EE) în clădireile publice și Aprovizionare cu apă și/sau canalizare (AAC).

Sesiunea de instruire a fost organizată de ADR Nord în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Participanții la eveniment au fost instruiți despre particularitățile proiectelor cu finanțare europeană, etapele implementării acestora, rolul GIZ ca finanțator, precum și rolul și atribuțiile ADR Nord ca autoritate contractantă. Totodată, reprezentanții autorităților publice locale au aflat care este rolul și atribuțiile lor ca beneficiari în cadrul proiectelor finanțate de UE.

În debutul sesiunii de instruire, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, le-a mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul acordat. Directorul ADR Nord și-a exprimat încrederea că, odată implementate, cele cinci proiecte vor contribui simțitor la îmbunătățirea nivelului de trai în mai multe comunități beneficiare.

Recent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a confirmat proiectele care vor fi implementate din sursele UE în Regiunea de Dezvoltare Nord. Este vorba de 2 proiecte în domeniul EE și 3 în domeniul AAC.

EE

  • Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu" din satul Flămânzeni;
  • Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir" din municipiul Bălți;

AAC

  • Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia;
  • Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești;
  • Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț.

Aceste 5 proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și cu sprijinul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ), Uniunii Europene, Guvernului României, Guvernului Suediei și Agenției Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).