Prima   -  Noutăți - Schimb de experiență în domeniul planificării strategice, la Brașov

Schimb de experiență în domeniul planificării strategice, la Brașov

12.12.2019   1971 accesări  

Șase reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord efectuează, în perioada 9-13 decembrie a.c., o vizită la Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB) din România, pentru schimb de experiență și bune practici în domeniul planificării strategice.

În cadrul vizitei, specialiștii ADR Nord au fost familiarizați cu proiectul „Îmbunătățirea procesului decizional și reducerea birocrației la nivelul Consiliului Județean Brașov”, finanțat din FSE prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, cu etapele procesului de revizuire a Strategiei de Dezvoltare a Județului Brașov 2013-2020-2030 și instrumentele de colectare a datelor. Totodată, participanții vizitei au asistat la câteva întâlniri ale grupurilor de lucru sectoriale pentru revizuirea strategiei județene.

La rândul lor, membrii echipei ADR Nord au prezentat modul de elaborare a hărților digitale cu utilizarea programelor QGIS, experiență ce va fi preluată de ADDJB pentru actualizarea hărților strategiei.

ADR Nord și ADDJB colaborează în baza unui acord semnat în luna mai 2016, la Bălți.