Prima   -  Noutăți - Rețeaua antreprenorială a femeilor din Moldova, consolidată de AO „Pro-Business Nord” și ADR Nord

Rețeaua antreprenorială a femeilor din Moldova, consolidată de AO „Pro-Business Nord” și ADR Nord

31.10.2019   1499 accesări  

Miercuri, 30 octombrie, la Bălți a avut loc conferința de încheiere oficială a Proiectului „Rețeaua antreprenorială a femeilor - un potențial excelent pentru consolidarea drepturilor și oportunităților economice ale femeilor din Moldova prin instruire, informare și interacțiune”, implementat în perioada martie-octombrie 2019 de Asociația obștească „Pro-Business Nord" în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

În cadrul evenimentului au fost prezentate obiectivele, activitățile, metodologia de implementare și rezultatele, bunele practici, experiențe de succes și impactul proiectului. Totodată, participanții la eveniment au discutat despre noile perspective privind consolidarea cooperări dintre actorii care activează în domeniul sprijinirii dezvoltării sectorului privat.

Potrivit Mariei Prisacari, șefa Secției politici regionale și cooperare externă a ADR Nord, acest proiect și-a propus să capaciteze cel puțin 200 de femei din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova să inițieze sau să dezvolte propria afacere care să creeze oportunități socio-economice și să îmbunătățească nivelul de trai în familiile lor.

Proiectul a fost implementat cu suportul financiar al Programului de Dezvoltare a Cooperării și de Promovare a Democrației al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania și al Fundației Ajutorului Evreiesc - World Jewish Relief.