Prima   -  Noutăți - Granturi pentru micii antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord, oferite de Agenția Cehă pentru Dezvoltare

Granturi pentru micii antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord, oferite de Agenția Cehă pentru Dezvoltare

16.08.2019   2288 accesări  

Cinci mici antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord vor beneficia de suport financiar din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare, prin intermediul Proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.

Pe parcursul lunilor iunie-august a.c., rezidenții Parcului Industrial Edineț au beneficiat de o serie de instruiri privind modelarea Lean Canvas, care le va permite să-și dezvolte propria afacere. La finalul instruirii, a fost organizat un concurs al ideilor de proiecte pentru cei 19 antreprenori participanți la instruire. Cinci învingători au fost selectați și premiați, într-un cadru festiv, la Edineț, pe 15 august a.c. Învingătorii competiției s-au ales cu granturi în valoare de până la trei mii de euro.

În cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor de grant, partenerii proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova" au apreciat contribuția micilor antreprenori din regiune la dezvoltarea socio-economică și promovarea spiritului inovativ în activitățile de business și le-au dorit succes în dezvoltarea propriilor afaceri.

Silvia Bicenco, director de țară People in Need Moldova, i-a felicitat pe învingători și i-a încurajat pe ceilalți antreprenori să participe ulterior la alte programe de instruire și concursuri de granturi mici, ce vor fi anunțate. Totodată, directorul de țară People in Need Moldova a specificat că învingătorii concursului trebuie să contribuie cu încă 30% din valoarea grantului obținut, bani pe care urmează să-i valorifice până la sfârșitul anului.

Instruirile privind modelarea Lean Canvas au ghidat tinerii antreprenori să cunoască cum trebuie să arate un business plan de succes și cum pot fi folosite eficient strategiile de marketing și promovare pentru afacerile proprii. Totodată, antreprenorii au fost instruiți cum să elaboreze și să lanseze un proiect și au exersat principiile de bază ale Lean Canvas, ce se referă la clienți, concurență, venituri și cheltuieli.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat de către ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională" în perioada anilor 2017-2019. Datorită parteneriatului dintre ADR Nord, People in Need Moldova, AO „Pro Cooperare Regională”, Incubatoarele de Afaceri din Soroca și Sângerei și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, vor fi create condiții mai bune pentru susținerea start-up-urilor și aplicarea inovațiilor de către întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea de Dezvoltare Nord.