Prima   -  Noutăți - Training pentru specialiștii ADR Nord: „Cum să lansezi o afacere de la A la Z”

Training pentru specialiștii ADR Nord: „Cum să lansezi o afacere de la A la Z”

23.04.2019   1949 accesări  

Specialiștii ADR Nord și ai Centrului de Informare şi Consiliere în Afaceri au participat astăzi, 23 aprilie, la trainingul „Cum să lansezi o afacere de la A la Z”. Scopul instruirii a fost de a forma competențe privind ghidarea antreprenorilor și tuturor persoanelor interesate să-și deschidă o afacere în nordul țării.
 
Împreună cu Viorica Cerbușcă, fondatoarea organizației NIKA Business Generation, specialiștii ADR Nord și ai Centrului de Informare şi Consiliere în Afaceri au discutat despre principalele acte legislative pe care trebuie să le cunoască un viitor antreprenor și despre modalitățile eficiente de a prezenta astfel de informații antreprenorilor. De asemenea, echipa de specialiști a abordat subiecte referitoare la înregistrarea unei întreprinderi, impozitarea, dar și importanța pentru orice antreprenor de a-și cunoaște clienții pentru a înțelege ce soluții și produse să le ofere.
 
Trainingul face parte dintr-o serie de instruiri, care va continua și în luna mai 2019, ceea ce le va permite specialiștilor Centrului de Informare şi Consiliere în Afaceri să-și consolideze rolul în sprijinirea mediului de afaceri și autorităților locale.
 
Acest training a fost organizat în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de către ADR Nord, People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională”.