Prima   -  Noutăți - Membrii CDL al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință

Membrii CDL al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință

19.04.2019   812 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești” s-au întrunit vineri, 19 aprilie a.c., în cadrul celei de-a doua ședințe, organizată în incinta Primăriei orașului Fălești. La ședință a fost prezentat raportul de monitorizare a proiectului pentru perioada ianuarie-martie a.c. și au fost prezentate activitățile din planul de implementare pentru perioada aprilie-iunie a.c.

Membrii CDL au mai discutat pe marginea informației cu privire la acțiunile întreprinse referitor la  colectarea contribuției pentru conectare/reconectare la rețelele de apeduct reabilitate în urma implementării proiectului de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești. De asemenea, a fost prezentat raportul de activitate a ÎM DPGCL Fălești privind prestarea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare pentru perioada anului 2018.

Scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului, precum și mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Peste 15.000 de locuitori ai orașului Fălești vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 1,27 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 160.000 de euro.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).