Prima   -  Oportunități de finanțare - CONCURS: „Premiul Uniunii Europene pentru Energie Durabilă pentru Țările Parteneriatul Estic, ediția anului 2019”

CONCURS: „Premiul Uniunii Europene pentru Energie Durabilă pentru Țările Parteneriatul Estic, ediția anului 2019”

11.04.2019   1809 accesări  

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță despre organizarea de către Comisia Europeană a unui concurs cu genericul „Premiul Uniunii Europene pentru Energie Durabilă pentru Țările Parteneriatul Estic, ediția anului 2019”.

Concursul este organizat în contextul Săptămânii Europene a Energiei Durabile, ediția anului 2019 (EUSEW), și pentru prima dată a fost extins către țările din Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

În cadrul inițiativei vor fi menționate proiectele de eficiență energetică și valorificare a surselor de energie regenerabilă, susținute financiar de Uniunea Europeană, orientate pe sprijinirea comunităților și cetățenilor în economisirea energiei sau tranziția către surse de energie sustenabile/ verzi.

Finaliștii vor fi invitați să participe la Ceremonia de decernare a Premiului UE pentru Energie Durabilă la Bruxelles, Belgia, pe data de 18 iunie și la toate evenimentele Săptămânii UE a Energiei Durabile în perioada 17-21 iunie (pentru mai multe informații, consultați https://eusew.eu/ ). Toate costurile aferente vor fi acoperite de UE pentru maximum două persoane per inițiativă/proiect.

Ceremonia de decernare a premiului presupune premierea unui finalist cu un suport financiar de până la 1000 EUR.

Pentru aplicare sunt eligibile persoanele fizice, persoanele juridice, instituțiile guvernamentale, autoritățile locale, organizațiile societății civile și de tineret din statele Parteneriatului Estic care au beneficiat direct sau prin intermediul organizațiilor partenere (de exemplu agenții ONU, GIZ, Banca Mondială, BEI, BERD, KfW și alte Instituții Financiare Internaționale) de suportul Uniunii Europene.

Detaliile concursului sunt prezentate în anexă cât și sunt disponibile pe pagina web:https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/news_corner/news/first-eu-sustainable-energy-award-eastern-partnership-2019---applications-now-open_en

Aplicarea la concurs are loc prin intermediul platformei: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EaPSustainableEnergyAward2019

Termenul limită de aplicare este data de 26 aprilie 2019.