Prima   -  Noutăți - A fost semnat contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor de construcție-montaj a unui sistem de apeduct în satele Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus

A fost semnat contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor de construcție-montaj a unui sistem de apeduct în satele Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus

17.07.2018   1244 accesări  

Lucrările de construcție-montaj a unui sistem de apeduct ce va asigura cu apă satele Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus vor demara în curând. Un contract de antrepriză în acest sens a fost semnat astăzi, 17 iulie a.c., de ADR Nord, în calitate de instituție care implementează proiectul, Primăria satului Băhrinești, în calitate de aplicant al proiectului, și SRL „Polimer Gaz Construcții”, operator economic desemnat câștigător al licitației publice nr. 18/01747 din 18 mai a.c.

Precizăm că executarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de apeduct de la Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus este una dintre etapele de implementare a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, bugetul total al căruia se cifrează la 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei sunt solicitați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), iar 29,92 milioane de lei reprezintă cofinanțarea proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova / ApaSan. De asemenea, în costul total al proiectului este reflectată și contribuția locuitorilor din localitățile vizate de subproiect (4,44 milioane de lei), contribuția S.A. „Servicii Comunale Florești” (1,42 milioane lei), precum și contribuția autorităților locale (0,451 milioane lei). Obiectivul major al proiectului este asigurarea cu apă potabilă de calitate a 10 localități rurale din raioanele Florești și Soroca.

Costul subproiectului de la Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus este de 21,713 milioane de lei, alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Proiectul „Apă pentru viață în regiunea de nord: raioanele Florești și Soroca” este implementat în baza Documentului Unic de Program (H.G. nr. 203 din 29.03.2017) și are ca parteneri ADR Nord, Fundația Filiala din Moldova a Fundației SKAT, implementator al proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova / ApaSan, S.A. „Servicii Comunale Floreşti” și primăriile partenere.

În prezent, se desfășoară lucrări de construcție-montaj a sistemelor de apeduct în toate localitățile vizate de proiect. Recent, lucrări similare au fost finalizate în satul Băhrinești, raionul Florești.