Prima   -  Noutăți - Au fost aprobate modificări la documentația de licitație pentru proiectul de Alimentare cu apă și canalizare din raionul Râșcani

Au fost aprobate modificări la documentația de licitație pentru proiectul de Alimentare cu apă și canalizare din raionul Râșcani

10.04.2018   1634 accesări   ADR Nord

Membrii grupului de lucru format în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Damașcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani” s-au reunit marți, 10 aprilie, în incinta ADR Nord, pentru a aproba modificări la documentația de licitație privind elaborarea proiectului tehnic și a prelungit termenul de depunere a ofertelor.

În urma implementării proiectului de Alimentare cu apă și canalizare (AAC) de la Râșcani, în cazul celor șase sate vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. Totodată, în cadrul proiectului vor fi construite 3 stații de epurare a apelor uzate, 1 stație de tratare a apei potabile și 1 stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani.

Valoarea estimativă a proiectului de AAC din raionul Râșcani se cifrează la 3,5 milioane de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase