Prima   -  Noutăți - Guvernul Slovaciei va susţine proiecte regionale de asigurare cu apă şi gestionare a deşeurilor

Guvernul Slovaciei va susţine proiecte regionale de asigurare cu apă şi gestionare a deşeurilor

26.02.2018   1652 accesări   Moldpres

Programe regionale ce ţin de dezvoltarea sectoarelor de alimentaţie cu apă, canalizare şi management al deşeurilor solide vor putea beneficia de finanţare din partea Guvernului Slovaciei. Propunerile de proiect pot fi depuse până la 8 martie, transmite Moldpres.

Apelul de propuneri de proiecte pentru granturi mici în 2018 a fost anunţat de Ambasada Slovaciei în R. Moldova, fiind organizat de Asistenţa Slovacă pentru Dezvoltare şi finanţat de Programul SlovakAid.

Suma maximă a grantului solicitat este de zece mii de euro per proiect, iar durata proiectului poate fi de la 6 la 12 luni. „Aceste condiţii vizează direct proiecte mici care reprezintă un sprijin financiar flexibil, operaţional şi eficient”, se indică într-un comunicat al Ambasadei Slovaciei la Chişinău.

Propunerile de proiect trebuie să se refere la aprovizionarea cu apă, sanitaţie şi gestionarea deşeurilor şi să fie în conformitate cu Strategia Cooperării pentru Dezvoltare a Republicii Slovacia pentru 2014-2018. Potrivit acesteia, instituţiile eligibile în cadrul programului anunţat pot fi autorităţile locale, organizaţiile neguvernamentale şi non-profit.

Termen aplicare: 8 martie 2018.

FIȘIERE: