Prima   -  Noutăți - Lucrările de eficientizare energetică a Centrului de sănătate „Anatolie Manziuc” din Drochia decurg conform graficului

Lucrările de eficientizare energetică a Centrului de sănătate „Anatolie Manziuc” din Drochia decurg conform graficului

05.10.2017   3097 accesări   ADR Nord

Evoluția implementării proiectului de eficientizare energetică a Centrului de sănătate „Anatolie Manziuc” din Drochia a fost monitorizată joi, 5 octombrie, de către directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu. Părțile implicate în realizarea proiectului de la Drochia au precizat că lucrările de eficientizare energetică a edificiului decurg conform graficelor de execuție. Antreprenorii au dat asigurări că graficele vor fi executate în termenii stabiliți și conform standardelor de calitate.

Prin realizarea acestui proiect se urmărește îmbunătăţirea accesului la asistenţa medicală calitativă în cadrul sistemului de sănătate raional, prin eficientizarea energetică a clădirii Centrului de sănătate „Anatolie Manziuc”. Se estimează că proiectul va contribui la eficientizarea energetică a clădirii Centrului de sănătate cu 21,4% anual, precum și la îmbunatăţirea serviciilor de diagnosticare medicală și ameliorare a indicatorilor de sănătate în regiunea. De asemenea, va promova şi spori nivelul de conştientizare a beneficiarilor proiectului în privința eficienţei energetice.

În rezultatul licitației publice, desfășurată anterior, valoarea lucrărilor de construcție-montaj se cifrează la 9.666.263 de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 4.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Banii sunt alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.