Prima   -  Noutăți - Camionetă achiziționată în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani

Camionetă achiziționată în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani

26.11.2014   5040 accesări  

Costești (Râșcani) 26 noiembrie 2014. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a transmis Primăriei orașului Costești o camionetă marca „Renault”, în valoare de 21 500 de euro, pentru serviciul de aprovizionare cu apă și canalizare.

Camioneta, care urmează a fi predată în gestiune Întreprinderii Municipale „Apă-Canal” din Costești, a fost achiziționată în cadrul proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Râșcani”, realizat de ADR Nord și finanțat din sursele Guvernului Germaniei.

În cadrul evenimentului de predare-recepție a unității de transport, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a discutat cu autoritățile publice locale și cu reprezentanții Î.M. „Apă-Canal” din localitate despre realizarea proiectului de dezvoltare a serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în  comuna Costești.

„Această unitate de transport le va da posibilitate specialiștilor întreprinderii să se deplaseze operativ, cu tot cu echipamentul necesar, la destinație, pentru a oferi servicii de calitate”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Amintim că, în cadrul aceluiași proiect, au fost achiziționate recent un aparat de sudat, un generator mobil de curent electric și o pompă mobilă pentru apele reziduale, în valoare de 109 570 de lei.

În cadrul acestui proiect au mai fost achiziționate un buldozer-excavator și o remorcă specială de vidanj, acestea urmând a fi transmise Primăriei orașului Costești în scurt timp.

Toate bunurile au fost achiziționate cu taxa pe valoare adăugată la cota zero, în conformitate cu Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Germaniei privind cooperarea tehnică.

Proiectul-pilot de îmbunătățire a serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani, în valoare totală de 1 103 431 de euro și o contribuție locală de 13 875 de euro, este realizat de ADR Nord în perioada iunie 2010 - decembrie 2015, cu finanțare din sursele oferite de Guvernul Germaniei în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).