Prima   -  ADR Nord   -  Mesaj de salut - Bine ați venit pe site-ul Agenției de Dezvoltare Regională Nord!

Bine ați venit pe site-ul Agenției de Dezvoltare Regională Nord!

   

Bine ați venit pe site-ul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord  principala sursă de informare despre implementarea politicii de dezvoltare regională în nordul Republicii Moldova!

Constituită în anul 2009, ADR Nord este o instituţie publică subordonată Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. 

ADR Nord sprijină creșterea competitivității și dezvoltarea durabilă a Regiunii de Dezvoltare Nord, ajustează disparitățile și contribuie la creșterea calității vieții cetățenilor din nordul țării. În acest sens, în Programul Operațional Regional Nord – principalul document de programare elaborat la nivelul regiunii  sunt setate trei obiective generale:

  • creșterea competitivității și ocupării forței de muncă a Regiunii de Dezvoltare Nord;
  • sporirea coeziunii teritoriale și prevenirea excluziunii;
  • îmbunătățirea mecanismelor și instrumentelor de implementare a politicii de dezvoltare regională.

Generator de dezvoltare socio-economică în nordul Republicii Moldova, ADR Nord elaborează și promovează strategii și programe sectoriale, atrage resurse și implementează proiecte investiționale, oferă suport și consultanță pentru stimularea creșterii economice durabile, pentru dezvoltarea parteneriatelor și spiritului antreprenorial. De asemenea, ADR Nord desfășoară activități de promovare a Regiunii de Dezvoltare Nord ca pe o destinație atractivă pentru investitori și turiști.

Activitățile ADR Nord sunt orientate spre îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare regională în domenii de intervenție precum aprovizionarea cu apă și canalizare, valorificarea infrastructurilor de afaceri, sporirea atractivității turistice, dezvoltarea urbană și eficiența energetică a clădirilor publice. Realizarea acestor activități presupune un înalt grad de cooperare cu partenerii regionali, naționali și internaționali.

Vă mulțumim pentru interes și vă îndemnăm să urmăriți canalele de comunicare ale ADR Nord, pentru a vă informa din prima sursă despre implementarea politicii de dezvoltare regională în nordul Republicii Moldova.

Cu respect,

Maria Prisacari,

Director ADR Nord 

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase