Prima   -  Noutăți - La Sângerei a fost inaugurat un incubator de afaceri

La Sângerei a fost inaugurat un incubator de afaceri

09.08.2013   2752 accesări  

Sângerei, 8 august 2013. A fost inaugurat încă un incubator de afaceri în Regiunea de Dezvoltare Nord. Incubatorul de Afaceri din Sângerei este al 5-lea de acest gen în Republica Moldova, creat în baza unui proiect al Uniunii Europene în valoare de 7 milioane de lei.

La ceremonia de inaugurare au participat prim-ministrul Iurie Leancă, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Shuebel, reprezentanții autorităților publice centrale și locale și oameni de afaceri. La eveniment au participat și directorii ADR Nord, Ion Bodrug, și ADR Sud, Maria Culeșov.

„Cea mai mare problemă a Republicii Moldova, cu părere de rău, este sărăcia. Trebuie să combatem acest fenomen, însă o putem face prin crearea locurilor de muncă. Sunt foarte fericit că, prin acest incubator de afaceri, peste o sută de persoane vor fi angajate”, a declarat prim-ministrul Iurie Leancă.

Potrivit Ministerului Economiei, Incubatorul de Afaceri din Sângerei va găzdui 20 de companii și va crea 100 de noi locuri de muncă. Pentru început, cel puțin 30% din rezidenți vor fi orientați spre producere, iar 70% vor lucra în piața serviciilor, cum ar fi contabilitate, servicii de consultanță în afaceri etc.

„Condițiile de activitate oferite de incubatorul de afaceri, printre care plata de arendă în mărime de 30% din prețul de piață, servicii de consultanță juridică și de afaceri gratuite, reprezintă un impuls semnificativ pentru dezvoltarea noilor companii”, a menționat viceministrul Economiei, Dumitru Godoroja.

„Crearea incubatoarelor de afaceri în Regiunea de Dezvoltare Nord vor contribui la creșterea economică a regiunii. Acest fapt este esențial atunci când vorbim despre dezvoltarea regională. Or, după cum ne-am convins, experiența europeană ne arată exact asta”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Menționăm că, în luna septembrie curent, urmează a fi inaugurat primul incubator de afaceri în mediul rural din Republica Moldova. E vorba de incubatorul de afaceri din comuna Larga, raionul Briceni, în cadrul căruia ADR Nord a finalizat implementarea proiectului „Inaugurarea incubatorului de afaceri din comuna Larga - un factor important în activitățile privind măsurile active de ocupare a tineretului din regiune”.