Prima   -  Noutăți - Actualizarea SDR Nord, tema unei ședințe la ADR Nord cu participarea unei delegații ministeriale partenere din Letonia

Actualizarea SDR Nord, tema unei ședințe la ADR Nord cu participarea unei delegații ministeriale partenere din Letonia

21.08.2012   3476 accesări  

BĂLȚI, 21 august 2012. O delegație din Letonia, formată din patru reprezentanți ai Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (MPMDR), se află într-o vizită de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), unde a avut loc o ședință privind procesul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Nord (SDR Nord).

Reprezentanții MPMDR din Letonia - vicesecretar de stat în cadrul MPMDR, Ilona RAUGZE; directorul Departamentului de Planificare Națională de Dezvoltare (DPND), Raivis BREMŠMITS; ofițerul superior al DPND, Andris EGLÄTIS; și Jevgēnija BUTŅICKA, de la MPMDR - au discutat cu specialiști de la ADR Nord la discuțiile pe marginea actualizării SDR Nord și racordarea acesteia la Strategia Națională de Dezvoltare Regională (SNDR).

„Cred că azi vom reuși să punem punctele pe «i». Urmează ultima etapă - dezbateri publice pe marginea SDR Nord, în vederea corelării acesteia cu SNDR, după care, din 2013, vom implementa Strategia actualizată", a menționat directorul ADR Nord, Ion BODRUG, care le-a mulțumit partenerilor letoni pentru sprijin. În acest context, directorul ADR Nord a mai spus că recenta vizită a unei delegații din Polonia, care s-a expus pozitiv pe marginea SDR Nord actualizate, este o dovadă în plus a faptului că SDR Nord este un document regîndit profesionist.

„Apreciem înalt lucrul pe care l-ați făcut. Considerăm că, la acest nivel, deja puteți lucra în mod independent la actualizarea Strategiei. Sîntem bucuroși că am reușit să vă oferim unele recomandări și informații în acest proces. Suntem gata să continuăm colaborarea noastră și în continuare”, a menționat vicesecretarul de stat în cadrul MPMDR, Ilona RAUGZE.

Amintim că vizita delegației MPMDR din Letonia la ADR Nord este o continuare a cooperării dintre aceste instituții în domeniul planificării strategice. Astfel, delegația letonă a vizitat pentru prima dată ADR Nord la mijlocul lunii mai curent, după care, o echipă de specialiști de la ADR Nord a efectuat o vizită în statul baltic în vederea studierii experienței letone în domeniul planificării strategice. După ședința de lucru de la ADR Nord, delelgația letonă a efectuat o vizită de studiu la Aeroportul Internațional Liber „Mărculești”. Miercuri, 22 august, delegația va totaliza, în Chișinău, rezultatele vizitei la ADR Nord, în cadrul unei ședințe cu participarea conducerii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova.

ADR Nord și Letonia. În noiembrie 2010, ADR Nord a semnat un memorandum de colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională din Republica Letonia. Semnarea memorandumului a urmat unei anterioare vizite de studiu în Letonia a unui grup de specialiști de la ADR Nord. Memorandumul a fost încheiat în scopul promovării și sprijinirii dezvoltării relațiilor și consolidarea cooperării între Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova și Letonia.