Prima   -  Noutăți - Delegație din Polonia, în vizită la ADR Nord în contextul actualizării Strategiei de Dezvoltare Regională Nord

Delegație din Polonia, în vizită la ADR Nord în contextul actualizării Strategiei de Dezvoltare Regională Nord

16.08.2012   2284 accesări  

BĂLȚI, 16 august 2012. Agenția de Dezvoltare Regională Nord a organizat, cu ocazia vizitei unei delegații de experți din Polonia, o ședință de lucru privind procesul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Nord (SDR Nord).

În cadrul ședinței s-a discutat despre modul de armonizare a strategiilor locale, regionale, precum și despre Strategia Națională de Dezvoltare Regională.

„Este pentru prima dată cînd o delegație din Polonia efectuează o vizită la ADR Nord. Cunoscînd experiența Poloniei în domeniul fondurilor structurale europene, rog, dacă există această posibilitate, să identificăm o regiune din Polonia care să colaboreze cu Regiunea de Dezvoltare Nord, să implicăm în acest proces și organizații neguvernamentale din ambele țări, să creăm poduri de colaborare", a menționat directorul ADR Nord, Ion BODRUG.

Potrivit oaspeților polonezi, semnarea unui memorandum de colaborare dintre Regiunea de Dezvoltare Nord din Republica Moldova și o regiune din Polonia este oportună. În acest sens, conducerea ADR Nord a fost invitată în Polonia în vederea cunoașterii reciproce și a stabilirii relațiilor de colaborare.

Din delegația poloneză au făcut parte Lidia  WOJTOWICZ, directorul Departamentului Politică Regională, Oficiul din Voievodatul Varmia și Mazuria; Grzegorz  PRAGERT, coordinator de proiect, Departamentul de Coordonare a Politicii Structurale din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale; Andrzej  BRZOZOWY, Departamentul de Coordonare a Politicii Structurale din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale; Krzysztof  KASPRZYK, consilier în domeniul politicilor regionale și coeziune, reprezentant permanent al Republicii Polonia în Uniunea Europeană; Tomasz  GRYBEK, expert extern în domeniul proiectelor de infrastructură (drumuri și transport), Departamentul de Programe Regionale, Oficiul din Voievodatul Pomerania.

La ședință au mai participat Dorin ANDROS, șef Direcție politică și cooperare regională a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor; Elena USOVA, redactor la revista poloneză „Jutrzenka" și Vadim VOINA, de la Asociația pentru cooperare moldo-polonă „Tand-Est". De asemenea, la întîlnirea cu delegația poloneză au participat și specialiști din cadrul ADR Nord.