Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Programul operațional comun pentru bazinul Mării Negre 2007-2013 / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Programul operațional comun pentru bazinul Mării Negre 2007-2013
Programul operațional comun pentru bazinul Mării Negre 2007-2013
Tipar

1. Aria de cooperare

  • România: Regiunea Sud-Est
  • Bulgaria: Severoiztochen, Yugoiztochen
  • Grecia: Kentriki Makedonia, Anatoliki Makedonia Thraki
  • Turcia:Istanbul, Tekirda, Kocaeli, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon
  • Rusia:Rostov Oblast, Krasnodar Krai, Republica Adygea
  • Ucraina:Odesa, Mykolaiv, Kherson, Sevastopol, Zaporoshye si Donetsk Oblast, Republica Crimeea, Sevastopol, Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaijan: întreg teritoriul

2. BUGETUL PROGRAMULUI  

Bugetul total al programului este de 18.862.000 EURO (17.035.000 EURO ENPI si 1.557.000 EURO co-finanțare naționala). Alocarea indicativă a fondurilor IPA pentru finanțarea participării Turciei la program este de 1,000,000 Euro pe an pentru perioada 2007 - 2009 (alocarea va fi confirmată printr-o decizie financiară anuală). Fondurile sunt asigurate prin Instrumentul European de Vecinătate si Parteneriat (ENPI), instrument care sprijină implementarea Politicii Europene de Vecinătate în tările partenere. Statele participante în program trebuie să asigure 10% din finanțare, la nivel de proiecte (sursele pot fi: buget de stat si buget beneficiari). 

3. OBIECTIVUL STRATEGIC GENERAL AL PROGRAMULUI 

Obiectivul global al programului este de a sprijini dezvoltarea economica si socială susținută în regiunile din bazinul Mării Negre, bazată pe parteneriate regionale solide si strânsă cooperare.

Prioritățile programului se concentrează pe nevoile, identificate în comun de către statele partenere, având prin urmare un impact transfrontalier. Prin acest program se vor finanța acțiuni din domeniul promovării activităților economice, protecției mediului, seminarii, cursuri de formare, conferințe, workshop-uri, crearea de rețele pentru promovarea turismului (networks) etc. 

4. MODUL DE IMPLEMENTARE A PROGRAMULUI 

Acordare de finanțare nerambursabilă, în mod competitiv, în cadrul unor Apeluri publice (Licitații) de propuneri de proiecte.

5. BENEFICIARI ELIGIBILI 

Programul se adresează autorităților publice locale si regionale, agențiilor de dezvoltare, mediu si turism, camerelor de comerț, ONG-urilor, instituțiilor de învățământ si culturale. 

6. ROIECTE ELIGIBILE 

Toate proiectele se bazează pe parteneriate transfrontaliere, cu parteneri din statele membre și partenere ale UE. Aplicantul trebuie să aibă sediul în una din ariile eligibile ale programului. Fiecare partener implementează o parte din activitățile proiectului comun pe teritoriul statului său. Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă de 50.000 EURO. 

Pentru detalii, accesați: www.blacksea-cbc.net

Prima / Programul operațional comun pentru bazinul Mării Negre 2007-2013
Actualizat: 20.04.2018
Vizitatori: 602401
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus